martes, 6 de abril de 2010

EL MEDI AMBIENT

(o el mediamiental desconcert d'escalfades raons que, sospitoses, no ens porten a cap lloc)

Així i tot...l'acció de l'augment de temperatura al planeta -erràtica estrella anomenada Terra- pot provocar catàstrofes naturals. Que ja les provoquen...les emissions de diòxid de carboni, l'efecte d'hivernacle, els raigs del Sol, i l'ajuda, involuntària o no, de l'activitat humana. Calors sofocants que l'atmosfera, com una submisa noucentista enamorada, al seu pit emmagatzema i,
més avall del pit, també engendra el crit de: alerta!

Dues families, Montesco científics i polítics Capuleto, o viceversa, ara rivals ara amics, publiciten l'alerta al carrer, a l'ecològic parer, al palau domèstic de cada casa, a l'escola, de verges ments -innocents?-, al reciclatge, als vehicles dels carrers i a les consciències massives de la gent. Molt bé!

Ah, però, i aquella, de gent?, que té la paella pel mànec!, que posa sis bicicletes...i tala sis-cents arbres. Què fem amb ells? Perquè, vaja que fan bon almerç!, però no pel medi ambient. Per ells!!

Irremeiablement, anirem on la naturalesa ens porte, però amb la rapidesa que les circumstàncies ens provoquen. Dius circumstàncies? Potser et referisques a la música ambiental, al democràtic entorn del segle XXI. És a dir, al món global, suma dels “ pas a pas” locals en les quimeres de l'especulació i la manca de responsabilitat. Meues, també, però més inexorables les avaricioses quimeres dels governants. Els qui haurien de moure's més honradament i en horitzontal!
I al que anàvem: nivell crític, alerta. Any internacional de la biodiversitat...i mil.lenni nou de la immoralitat, de la construcció desgavellada, de...clima intoxicant i contaminat. I dic: canvi climàtic? D'aquest clima, tan de bo que canvie!

Ha d'haver-me'l produït l'escalfament del planeta. Jo no volia dir això.
Però no sóc innocent. No he col.laborat prou a regenerar el “medi ambient” del poble que em bressola. No he votat suficients vots. O n'he votat massa. Alerta, noves emissions al 2011 . No oblidem, tanmateix, les energies alternatives. Renovables.
Déu proveirà!

No hay comentarios: