sábado, 4 de abril de 2009

TEMPS DE QUARESMA

A les portes d'una Jerusalem moderna, feta de terra roja, com si fóra Catarroja. Ja arriba , al llom d'una mula famolenca però agraïda i contenta, la promesa. Messíes promotor,

misteri gojós i plenari sacrament...

Ara el Port, en quaresma de la glòria anticipada; resurrecció per conveni després de la mort, convenient. Mort bíblicament necessària per tots nosaltres, per salvar-nos!. Gràcies sempre al excels.

A la mateixa porta i de igual assumpció per aquest poble, les palmes de l'Horta i els brots d'olivera a l'entorn de la seua taula, així són els fills...de la parròquia.

Quaresma, portal de la glòria. Com queda l'horta, neta i extenuada; arbres desfets per obrir pas al aconteciment, pas al pobre animal que porta al llom al rei. Al rei de reis, dels carrers i dels corrals, de les alqueries i dels palmerals, amo i rei del ric tresor del camp. És la paraula, el verb, ve a propagar la fe i el poble la paga per ell.

Jerusalem-Catarroja és ignorant i pecadora. El crist sense creu, el Nou , ve a salvar-nos.Ell és sacrifici. Als peus de la creu que no hi ha, la maría afectada per forçosa expropiació, plora la mort del fill, de la sang i la suor deixades a colps d'aixada. Però lloant el sacrifici; esperant la llum del cel (qu'han de tapar torres altes) i confiant en l'eternitat del poble que s'ha d'engolir la gènesi del projecte.

El crist modern estén el braç, obri la mà.

Ens beneeix i és fa el miracle. Ara no és de peixos i pans. És del terme municipal del nostre poble que es converteix- la fe mou tant!- en el nou mil.lenni d'ells. Apòcrifs d'Aquell, apreneu!.

L'Apocalipsi final. Revol de gavines, llepant i picotejant la sang i les ferides, santa i santes; revol convertit en milions de...beneficis per a la fe. El credo-projecte ens ha salvat. Glòria al que ha vingut !, als apòstols que li han acompanyat i al excels déu del negoci.

I Catarroja, també en semana santa, devota dejuna. Al.leluia!.



No hay comentarios: