miércoles, 8 de octubre de 2008

FELICITAT

Pot ser un dia qualsevol, sense cap història especial. També (com el que em mou a estes línies), un dia amb notícies bones. Un home, i junt a ell una dona, uns fills, una família, ha lliurat una altra batalla, cal dir que l'ha guanyada, i tots -molts- gaudim d'això.
I és una batalla més de la guerra que, sense voler i massa vegades, presenta la vida. Ja has guanyat moltes batalles, per què no vas a guanyar la guerra? La teua pròpia i també la que el mal seny te declarà el seu dia.
Hui, ahir, estos dies són d'història teua feliç. Ara és la tardor i pots encendre la llar en ta casa. Sí, eixa casa que, com la vida que tens, encara és teua. Pots menjar en eixa taula, junts a tots els que són teus. I dormir al teu llit i saborejar esta victòria.
I pots somriure amb orgull de qui és un home bo, del que té la raó, i amb ella mig poble. I tens els records, el futur, l'amistat, el carinyo i això que creguem que s'ha de tindre! Això mateix que no tots tenen.
La teua història és de valent. Viu d'acord amb el que eres. Tens por i estàs presoner, com jo i més gent, d'eixa por que ve d'un mal vent. Arracera't en ta casa, i ja vorem qui pot més.
De moment, de l'hospital a ta casa, un passeig lleuger i de plaer. D'ací pocs dies podràs passejar en la barca, com si no haguera passat res! Oloraràs el Port i dansarà la vela. Els ocells, encara que muts, te faran costat... pot ser alguna gavina fuja, asustada o avergonyida pea ar les esteles que deixes en l'aigua del llac.

I que quede clar, estem amb tu molta gent, com l'ocell, i encara que també muts, estem dient: Amunt, Miguel! Un abraç.
A miguel "Sulema"
(ell i els seus saben per qué)

No hay comentarios: